marți, 2 februarie 2010

Clatite americane / Pancakes




Cu asta m-am indeletnicit ieri....poza e luata de pe net, pentru ca practic nu am avut timp sa mai pozez clatitele...s-au mancat destul de repede.

Reteta clatite americane
Ingrediente:
450g faina

2 pliculete praf de copt

un praf mic de sare

3 oua

6 linguri cu varf zahar tos

450ml lapte

3 lingurite margarina sau unt

Mod de preparare
Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza.
Intr-un alt castronel amestecam faina cu praful de copt. Acest amestec il adaugam peste compozitia preparata mai inainte. Mixam din nou, de data aceasta cu mixerul vertical pentru a obtine o compozitie fina si fara cocoloase(cred ca se poate amesteca si cu mixerul normal).
Dupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, preferabil de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic plin si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaia ca la clatitele clasice.
Lasam clatita la prajit pe o parte pana ce se rumeneste, eu am remarcat ca in momentul in care ar trebui intoarsa pe cealalta parte incep sa apara la suprafata bulbuci. Atentie, se prajesc foarte repede, sa nu le ardeti, iar focul trebuie sa fie incet.

Mie mi-au iesit 10 clatite. Le puteti manca cu orice gem, dulceata, frisca, toppinguri!!!

Sper ca v-am facut pofta!!!!

3 comentarii:

  1. Uite iubita facem promovare la fata... :))
    http://codrutabrustur.blogspot.com/2010/02/bucatarie-si-bucatareala-sau-cofetarie.html
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Nota 10!! Tocmai le-am facut si au fost super bune. De fapt mai sunt ca nu am mancat decat 2 :) Sunt f consistente. Mumdi

    RăspundețiȘtergere
  3. Aaaa, ce ma bucur Mumdi!!!:DChiar o sa mai fac si eu zilele astea ca tare bune au fost!!!Te pup!

    RăspundețiȘtergere